Medisch Tapen

Medisch tapen

Iedereen heeft het wel eens gezien, van die gekleurde tape op de benen of schouders van die ene sporter. Maar wat doet die tape eigenlijk, en is het alleen voor sporters?

Medisch tapen is een vorm van tapen waarbij een elastische tape wordt gebruikt om lichamelijke klachten te verhelpen en te voorkomen. Dit wordt veel bij sporters toegepast als zij bijvoorbeeld een  blessure hebben opgelopen maar wel willen blijven trainen of spelen zonder daarbij veel last te hebben van de blessure. De tape kan dan ondersteuning bieden van het spierstelsel. Doordat de tape elastisch is blijft de bewegingsvrijheid behouden.

Ook bij instabiliteitsklachten van bijv. de enkel kan deze tape (preventief) toegepast worden. De tape zorgt ervoor dat de enkel nog steeds goed bewogen kan worden, maar wel extra ondersteuning kan bieden. 

Naast het gebruik van tape bij (sport) blessures, is de tape veel breder toepasbaar.

Zo wordt de tape niet alleen bij sporters gebruikt. Nek en rugklachten zijn een van de meest voorkomende klachten waarvoor een therapeut wordt bezocht.

Zo kan tape bijvoorbeeld helpen om een verkeerde houding te corrigeren, maar ook om spanning te verminderen. Door de tape verbetert de doorbloeding waardoor het gebied beter ontspant.

Bij Fysio Plaza Scheemda wordt medisch tapen toegepast. In overleg met je fysiotherapeut kan dit een hulpmiddel zijn voor je klachten.

Andere Behandelingen

Fysiotherapie
“Uw klacht is onze zorg”

– Blessure behandeling
– Preventieve behandeling
– Medisch Fitness

€ 35,00 per behandeling indien niet verzekerd
Contract met alle verzekeraars

Sportmassage
Gediplomeerde (Sport) masseurs Beaudine Hollemans, Laura Stokkel en Roy van Zal

– Klassieke massage
– Sportmassage
– Bindweefselmassage

€ 25,= per half uur

Dry Needling
Heb jij wel eens last van verkrampte spieren of (chronische) spierklachten? Dan is een dry needling behandeling mogelijk een goede oplossing om van je

– Lost pijnlijke spierverhardingen op !!!
– Spieren functioneren vrijwel direct beter !!!
– Bewegingsvrijheid komt terug
-Pijn en spanning in de spieren nemen af

€ 35,= per behandeling

Contact

Lutkelant 2
9679 VE Scheemda

info@sportgezondheidopleidingen.nl

Telefoon: 0597 – 59 21 57

Snel Contact