Yoga lessen

In deze alom hectische wereld waarin vooral een beroep wordt gedaan op onze prestaties en er weinig ruimte voor een rustig levenstempo kan je uit balans raken.  De verwachtingen zijn hoog en zelf leggen we de lat ook hoog. Dit kan lijden tot een gevoel van gejaagdheid, overspannenheid of zelf een burn-out. Velen van ons zijn dan ook op zoek naar handvaten.

Yoga kan ons die handvaten geven, Yoga helpt je weer de verbinding met jezelf te vinden maar ook met alles om je heen. Je leert weer naar jezelf te luisteren en je lichaam te voelen. Maar ook je gedachtes van een afstand te observeren.

Het beoefenen van yoga heeft veel positieve bijwerkingen, enkele voorbeelden hiervan zijn:

Het beoefenen van yoga ervoor zorgt dat de energie in je lichaam beter gaat stromen, je krijgt er dus letterlijk meer energie van.

Het beoefenen van yoga geeft je kracht, zowel geestelijk als lichamelijk. Je wordt je bewust van je lichaam en je wordt flexibeler, krachtiger, je voelt je meer in balans.

Yoga oefeningen kunnen bijdragen aan het verminderen van rug en nekklachten o.a. doordat de spanning in het lichaam kan worden losgelaten. Bij bepaalde houdingen (draaiingen) wordt de spanning als het ware letterlijk uit het lichaam gewrongen. De Pranayama (het leren beheersen van de vitale levensenergie) helpt bij het creƫren van ruimte in de wervelkolom en het loslaten van de spieren.

Yoga kan slapeloosheid tegen gaat d.m.v. ademtechnieken die ervoor zorgen de constante gedachtestroom wat meer tot rust komt.

Het beoefenen van yoga leid tot persoonlijke (spirituele) ontwikkeling.

Ervan uitgaande dat elk individu uniek is en dat het ene lichaam niet het andere is gaat het in onze lessen niet om de esthetiek van de houding, maar om hoe jij de houding het beste kan uitvoeren. Het hangt maar net van je botstructuur af.

In onze lessen worden de yogahoudingen met de kennis van wat we tegenwoordig over het lichaam weten gedoceerd. Het zou dus zo maar kunnen dat jij een specifieke yoga houding nooit zal kunnen uitvoeren, niet omdat je er slecht in bent, maar omdat je uniek bent. Je kan het vergelijken met schoenen passen, niet iedereen past dezelfde.

Andere Yoga Lessen

Wellness Reizen
Wij verzorgen Yoga Welness weekenden voor Puur en Kuur

– Kijk op de website van Puur en Kuur
https://puurenkuur.nl/over/coaches/9/saskia-hofstede
– En kijk waar ik de Yoga weekenden verzorg

Reiki
Reiki (Usui Shiki Ryoho) wordt gewerkt met de handen, waarbij het lichaam met een veronderstelde vorm van levensenergie wordt behandeld.

– Behandelingen zijn 1 op 1

– Behandeling duurt ca 30 minuten

– Toepasbaar bij alle vormen van lichamelijke klachten

Contact

Lutkelant 2
9679 VE Scheemda

info@sportgezondheidopleidingen.nl

Telefoon: 0597 – 59 21 57

Snel Contact